nov 9 @ 12:00 – 18:00

Intocht Sinterklaas
nov 17 @ 14:00 – 16:00
Intocht Sinterklaas

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! De Nijkerkse Ondernemersvereniging organiseert zoals elk jaar een feestelijke aankomst voor de goedheiligman, compleet met spektakel en stuntpieten. Eén afspraak in de agenda van de Nijkerkse burgemeester staat al ver van tevoren vast: de ontvangst van de Sint.

Alle kinderen in Nijkerk zijn van harte welkom met hun ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en ieder ander die reikhalzend uitkijkt naar de komst van Sinterklaas. De Nijkerkse ondernemers leveren de goedheiligman ruim voldoende pepernoten en snoepgoed, dus niemand staat met lege handen.

Nadat hij met zijn stoomboot heeft aangemeerd, maakt Sinterklaas op Amerigo en met zijn pietenclub een rondje Nijkerk. Iedereen is welkom in de Nijkerkse binnenstad om hetzelfde te doen. Sinterklaas om 14.00 uur en blijft tot 16.00 uur in Nijkerk.

nov 23 @ 12:00 – 18:00

nov 30 @ 12:00 – 18:00

Nijkerk on Ice
dec 6 2018 @ 11:00 – jan 5 2019 @ 19:00
Nijkerk on Ice @ Nijkerk | Gelderland | Nederland

Glij alvast virtueel over de ijsbaan van Nijkerk On Ice

dec 7 @ 12:00 – 18:00

Kerstmarkt @ Centrum Nijkerk
dec 8 @ 10:00 – 17:00
Kerstmarkt @ Centrum Nijkerk | Nijkerk | Gelderland | Nederland

De jaarlijks druk bezochte kerstmarkt in het centrum van Nijkerk is er weer. Alle kramen zijn in een passende kerststijl en staan deels langs de grote ijsbaan op het grote Plein. Naast de leuke kerstkramen worden er lekkere hapjes aangeboden en bieden de winterterrassen bij de diverse horeca u de mogelijkheid voor een lekker drankje.

dec 14 @ 12:00 – 18:00

Winterlichtfestival @ Binnenstad Nijkerk
dec 15 @ 17:00 – 21:00
Winterlichtfestival @ Binnenstad Nijkerk

Culturele middag en avond in het centrum van Nijkerk met culinaire wandelroute, muziek en kunst.

Rondje 1: meer dan vijftien kleurig verlichte truckers rijden rond het centrum van Nijkerk. De route: Langestraat, Torenstraat, Vrijheidslaan, Oosterstraat en ze gaan ook langs de drie verzorgingshuizen (De Pol, Sint Jozef en Arkemheen).

Rondje 2: In het centrum doen ongeveer 50 winkels mee met een kerstetalage. In food-winkels zijn proeverijtjes van gerechten, die in een Kerstdiner niet zouden misstaan.

U kunt stemmen voor de mooist verlichte truck en voor de mooist ingerichte etalage.

Maar dat is nog niet alles: Badabounce danst op het Molenplein en daar speelt ook het jeugdorkest van de fanfare uit Voorthuizen (NSFC was verhinderd). Op het Plein zingt het Zeemanskoor. Op het Verlaat vindt u cultuur in de vorm activiteiten georganiseerd door Creativiteitscentrum De Brink en een modeshow.