sep 28 @ 12:00 – 18:00

Boeldag @ Plein Nijkerk
sep 29 @ 09:00 – 16:00
Boeldag @ Plein Nijkerk

De twaalfde editie van de Boeldag van De Fontein vindt op 29 september 2018 plaats op het Plein in het centrum van Nijkerk

okt 5 @ 12:00 – 18:00

Paling roken @ Plein
okt 6 @ 10:00 – 17:00
Paling roken @ Plein | Nijkerk | Gelderland | Nederland

Een aantal palingrokers zal het tegen elkaar opnemen voor de fel begeerde wisselbeker.

De rokers beginnen rond 10.00 uur met het roken van paling, die tevens verkocht zal worden. Het publiek kan genieten van de heerlijke lucht die het roken met zich meebrengt. Rond 15.00 uur moeten de speciale wedstrijdpalingen aan een vakkundige jury overhandigd worden ter beoordeling.  Gelet zal worden op kleur, uiterlijk, geur, vel, vlees, het zoutgehalte van de paling, en of de paling niet te sterk gerookt is en natuurlijk de smaak ervan.
Rond 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Voor de eerste drie winnaars is er een beker en de nummer 1 komt in het bezit van de wisselbeker.
Altijd al willen weten hoe het palingroken in zijn werk gaat?
Dan bent u van harte welkom en wellicht ben u een van de gelukkigen die in de jury mag plaatsnemen ’s middags.