Voorzieningen & parkeren

Navigeren door de stad

Op deze pagina de belangrijkste voorzieningen in Nijkerk. Maar ook alvast een voorproefje over al het moois wat er in Nijkerk te vinden is. Door de markeringen op de kaart aan te klikken ziet u een foto en informatie van de betreffende locatie. Door vervolgens op routebeschrijving te klikken kunt u precies vanaf uw adres naar de locatie toe navigeren. Om het nog overzichtelijker te maken kunt u bij categorieën enkele onderdelen uitvinken. Al met al hebben wij ons best gedaan om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Parkeren

In het centrum van de stad Nijkerk geldt betaald parkeren. U betaalt een standaardtarief van € 0,70 per uur op maandag t/m donderdag van 09.00 – 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur.

Bij de Bibliotheek/UWV (Frieswijkstraat) is een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 3 uur.

U kunt op drie manieren betalen:

1. Contant
Gewoon met muntgeld betalen en dat kan al vanaf 10 cent.

2. Dip en Go
Bij Dip en Go geeft u vooraf aan hoe lang u wilt parkeren. Zie: www.betalenzonderpincode.nl

3. Belparkeren
Bij belparkeren betaalt hierbij per minuut én achteraf. Om gebruik te kunnen maken van belparkeren, moet u zich eerst aanmelden als gebruiker bij een belprovider naar keuze.

Stickers op de parkeerautomaten geven aan of u hier kunt belparkeren. Op deze sticker staat het zonenummer, een unieke code voor die locatie. Wanneer u wilt belparkeren, meldt u zich aan- en af door het zonenummer op de sticker door te geven aan één van de aanbieders van belparkeerdiensten. Dit kan door te bellen, te sms-en of met behulp van een speciale app. Wanneer u vertrekt, meldt u zich op dezelfde wijze volgens de instructies van uw aanbieder weer af.

Evenementen in aantocht

12:00 Weekmarkt @ Plein
sep 28 @ 12:00 – 18:00
09:00 Boeldag @ Plein Nijkerk