QR Code

Datum

sep 02 2023

Tijd

12:00 - 17:00

Shantyfestival

Op Zaterdag 2 September wordt het havengebied van Nijkerk omgetoverd tot een zee van muziek en maritieme gezelligheid tijdens het Shantyfestival. Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden, met maar liefst zes zeemanskoren die het publiek op drie verschillende podia zullen vermaken. Het festival zal plaatsvinden op het Havenplein, Plein en Molenplein en begint om 12.00 uur met een opening op het podium bij de haven.

Shantyliederen, bekend om hun zeemansverhalen en aanstekelijke melodieën, hebben altijd een speciale plek gehad in de harten van vele muziekliefhebbers. Het Shantyfestival brengt deze rijke traditie tot leven en nodigt jong en oud uit om te genieten van de unieke sfeer en betoverende klanken die deze liederen met zich meebrengen.

Het programma van het festival omvat optredens van zes zeemanskoren. Elk koor zal zijn eigen repertoire van authentieke shantyliederen presenteren, en het publiek kan zich verheugen op een gevarieerde mix van klassiekers en moderne interpretaties. De deelnemende koren staan bekend om hun enthousiasme en passie voor maritieme muziek, wat ervoor zal zorgen dat het publiek de hele dag in de ban zal zijn van hun optredens.

De festiviteiten gaan van start om 12.00 uur op het podium bij de haven met een feestelijke opening. Hier zullen vertegenwoordigers van de deelnemende koren het festival officieel openen, waarna de zeemansliederen de rest van de dag over het Havenplein zullen klinken. Naast het Havenplein kunnen bezoekers genieten van optredens op het Plein en het Molenplein, waar er genoeg ruimte is om te dansen, te zingen en te genieten van de bruisende festiviteiten.

Noteer Zaterdag 2 September in uw agenda. Toegang tot het Shantyfestival is gratis, dus neem uw vrienden en familie mee voor een dag vol plezier en vermaak.